11 december 2018

48 extra fietsenstalplaatsen in Koetshuis Maldegem

 

De Lijn investeert mee

Omdat de fietsenstalling in eerste instantie bedoeld is voor busreizigers, ontvangt de gemeente een subsidie van De Lijn van ongeveer € 10.000. Binnenkort volgt extra bewegwijzering en verlichting in de buurt zodat fietsers vlot de weg vinden naar het Koetshuis.

Fietsactieplan

De nieuwe fietsenstalling in het koetshuis is één van de vele acties van het bestuur om voor langparkeerders meer fietsenstallingen in de buurt van bushaltes te creëren en de fietsenstallingen voor kortparkeerders te vernieuwen. Zo werden in samenwerking met De Lijn aan de markt, meer bepaald aan de fontein en aan de trappen aan de Ede, al eerder drie nieuwe overdekte fietsenstallingen geplaatst. Daarnaast kreeg het gemeentepersoneel een aparte fietsenstalling op de markt, zodat de openbare plaatsen beschikbaar blijven.
In de nabije toekomst zullen de oude fietsklemmen systematisch vervangen worden door losse pedalobeugels. Eerst op de markt ter hoogte van de appartementsblok en de zijde Maricolen; nadien volgen de andere centrumstraten.

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement