18 juli 2017

Nieuwe natuurlijke speelzone in Strobrugge

 

Het gemeentebestuur investeert deze legislatuur jaarlijks € 9.000 in de aanleg en onderhoud van speelweefsel in de Maldegemse leefkernen. De focus ligt op avontuurlijke en natuurlijke speelruimtes. De afgelopen jaren kregen de speelpleintjes in Kleit, Zandakkers (Adegem), Dappersbroekelken (Adegem), het speeltuintje aan de jeugdlokalen Sint-Annapark (Maldegem) en recent kreeg ook het speelpleintje in Donk een opfrisbeurt. In de wijk Strobrugge was tot nu toe nog geen speelpleintje aanwezig.

Wijk met veel jonge gezinnen

Vorig jaar contacteerden enkele moeders uit de wijk Strobrugge zelf de Jeugddienst met de vraag of in hun buurt een openbare speelruimte kon ingericht worden. De afgelopen jaren kwamen daar immers heel wat jonge gezinnen, met in totaal een dertigtal kinderen, wonen. Het gemeentebestuur stemde in om in overleg met de Dienst Ruimtelijke Ordening te onderzoeken welke locaties in aanmerking konden komen. Hieruit bleek het braakliggend stuk groengebied op de hoek van Strobrugge en Lievebarm qua locatie en veiligheid de beste optie. De eigenaars van dit privé-terrein werden gecontacteerd en zij gaan akkoord met het gratis gebruik van hun terrein in ruil voor onderhoud door het gemeentebestuur. Om goede afspraken te maken wordt het akkoord geregeld in de gebruikersovereenkomst.

Natuurlijke speelzone en ontmoetingsruimte

Om te polsen naar de behoeften en wensen van alle buurtbewoners, organiseerden de ouders zelf een bevraging. Er kwamen tal van suggesties van jongere én oudere bewoners om van de locatie een aangename en veilige speel- en ontmoetingsruimte te maken. Binnen het beschikbare budget en rekening houdend met de wensen van de diverse leeftijdsgroepen, kiest het gemeentebestuur voor de aanleg van een grasplein met voetbaldoelen, enkele zitbanken en een natuurlijk speelelement. De Groendienst zal het gras een viertal keer per jaar maaien en start deze zomer alvast met het onkruidvrij maken van het pleintje.

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement