10 september 2014

Workshops dakisolatie en BouwTeam-cursus met focus op renovatie

 

Muts voor je huis – workshops dakisolatie

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen organiseert dit najaar workshops rond dakisolatie. Een correcte plaatsing is immers cruciaal voor de effectiviteit van de geplaatste isolatie. De workshops worden gegeven door specialisten van de MilieuAdviesWinkel met ervaring in ecologisch bouwen. Het interessante aan zo’n workshop is dat ze plaatsvindt op een ongeïsoleerde zolder. Zo kan direct getoond worden hoe isolatie goed moet aangebracht worden. Een bestaand dak is trouwens ook altijd gecompliceerder dan een maquette. Voor meer informatie kan u doorklikken naar http://www.bouwwijs.be/infomomenten-en-opleidingen/particulieren/opleidingen/muts-voor-je-huis.

 

BouwTeam-cursus met focus op renovatie

In samenwerking met een aantal steden en gemeenten organiseert het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen een tweedaagse BouwTeam-cursus. Dit jaar ligt de focus op renovatie. Deze cursussen zijn toegankelijk voor alle Oost-Vlamingen. In een BouwTeam leer je hoe je tot 50% op je energierekening kan besparen en hoe je je woning intussen ook nog gezonder en comfortabeler maakt. Een BouwTeam bestaat uit een 30tal kandidaat-(ver)bouwers. Een bouwdeskundige van vormingscentrum Dialoog vzw geeft twee zaterdagen de nodige praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig bouwen. Dit is altijd nuttig, zelfs als je tijdens de werken niet zelf de handen uit de mouwen steekt. Voor meer info kun je doorklikken naar http://bouwteams.be/.

 

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Mijn favoriete song van het moment

Bezoek het Vlaams Parlement

Wil je met je klas, vereniging of organisatie een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement? Aarzel niet om mij te contacteren via valerie.taeldeman@vlaamsparlement.be zodat ik het nodige kan doen.

Koepelzaal Vlaams Parlement