Ik leidde mijn 2.000ste bezoeker rond in het Vlaams Parlement! Die eer kwam toe aan KWB Maldegem. Ik zette het bestuur van KWB Maldegem symbolisch in de bloemetjes.

Sinds mijn aanstelling als Vlaams volksvertegenwoordiger heb ik altijd zelf rondleidingen gegeven aan scholen en verenigingen. Door hier zelf tijd voor vrij te maken hoorde ik van de bezoekers wat er leeft bij hen maar anderzijds kon ik hen ook rechtstreeks toelichten hoe het parlement werkt en hoe het er aan toe gaat in commissies en plenaire zittingen. Dat rechtstreeks contact heeft me altijd veel voldoening gegeven.’

Na deze hartelijke verwelkoming in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement, waar vroeger de Postcheque gevestigd was en waar nu het bezoekerscentrum gehuisvest wordt, nam ik de groep mee langsheen de interessantste plaatsen in het Parlement. We stonden stil bij enkele bekende kunstwerken die er te zien zijn en brachten een bezoek aan een commissiezaal. Als slotstuk van de rondleiding namen we een kijkje in de bekende koepelzaal met het glazen dak, waar wekelijks de plenaire vergaderingen plaatsvinden.